Onze Aanpak

Cinque Terre

Het voor het project “De Groene Vogel Actief” relevante woningbestand van de gemeente Beesel is in kaart gebracht. Dit woningbestand wordt in kleine batches ingedeeld en wij gaan per batch aan de slag. Met deze werkwijze is het mogelijk dat het tijdbestek tussen het bezoek van een energiecoach en de resultaten van de inventarisatie van de energiebesparende en energieneutraal makende mogelijkheden, erg kort kan zijn. Via flyers worden de eigenaren van de woningen van een batch geïnformeerd dat onze energiecoaches bij hun in actie gaan komen. Op de flyer staat de informatie waarmee De Groene Vogel bereikt kan worden om een afspraak te maken voor een intakebezoek van een energiecoach. Deze intake is een algemeen informatief gesprek van de energiecoach met de woningeigenaar over de mogelijkheden van energie besparing en het energie neutraler maken van de woning. Globaal komen zaken zoals; vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, mogelijke subsidies en financieringen aan de orde. Voor deze intake worden geen kosten in rekening gebracht.

De Groene Vogel levert en installeert geen producten, maar geeft gericht en onafhankelijk advies aan woningeigenaren voor de maximaal haalbare besparing en verduurzaming van de woning, puur maatwerk dus.

Naar gelang de uitkomst van de intake en indien gewenst, kan met de energiecoach een afspraak gemaakt worden voor het uitvoeren van een inventarisatie, een thermo-scan, een spouwmuur inspectie, of een combinatie hiervan.

Maar natuurlijk is het ook altijd mogelijk om via deze website contact op te nemen met De Groene Vogel voor een bezoek van een energiecoach voor een intakegesprek met of zonder het direct of later uitvoeren van een inventarisatie, een thermo-scan, een spouwmuur inspectie of het ondersteunen en begeleiden.